Bel ons op  020 - 671 53 36

Goed nieuws voor huisartspraktijken die gebruik maken van Medicom!

Goed nieuws voor huisartspraktijken die gebruik maken van Medicom!

Medicom is een onvolprezen Huisarts Informatie Systeem (HIS), dat veel stabiliteit biedt en een goede samenwerking met andere zorgverleners bevordert.

 

De stabiliteit wordt deels ondersteund doordat de leverancier, PharmaPartners, veel van de IT omgeving in de software heeft gebouwd. Een goed voorbeeld daarvan is de aansturing van de printers. Afdruktaken worden direct vanuit Medicom geregeld en daardoor heb je geen last van de Windows omgeving. Het instellen van printers is daarmee wel een klus voor een IT specialist, zoals Meerschap. We zien ook dat het soms lastig is om een nieuw type printer in gebruik te kunnen nemen, terwijl dat wel vaak gewenst is. De afdrukkwaliteit wordt steeds beter, de mogelijkheden nemen toe, de snelheid wordt hoger en afdrukken wordt steeds voordeliger.

 

Vanaf Windows versie 7 zien we dat afdruktaken eigenlijk geen probleem meer is. De aansturing geeft ook steeds meer nieuwe mogelijkheden.

 

Wij vinden het dan ook bijzonder goed nieuws dat het sinds kort mogelijk is om vanuit Medicom de printeraansturing via Windows te regelen. Dit geeft je veel meer mogelijkheden om het printwerk en de documentenstroom op een moderne manier aan te pakken. Kleur, logo’s, scannen komt nu binnen bereik.

 

Een andere grote vooruitgang kan nu worden geboekt, doordat je nu PDF’s kunt maken. Dat kan de communicatie met collega’s en patiënten bevorderen. Hierbij wel een waarschuwend woord. Het versturen van persoonlijke PDF’s via onbeveiligde mail kan een inbreuk zijn op de privacy.

Reacties zijn uitgeschakeld.