Bel ons op  020 - 671 53 36

Public cloud of niet?

Public cloud of niet?

Vandaag heb ik aan een collegiale Mentori sessie deelgenomen, georganiseerd door Techdata, de belangrijkste distributeur voor Meerschap. Voor IT leveranciers is de vraag of je al dan niet publieke clouddiensten voor je klanten gaat aanbieden natuurlijk een wezenlijke en dan is het heel nuttig om -onder deskundige begeleiding- eens te kunnen sparren met je collega’s.

Amazon Web Services (AWS) is verreweg de grootste provider op afstand gevolgd door Azure van Microsoft. Je kunt bijna spreken van een monopoliepositie.

We waren allen van mening dat diensten rondom de public cloud een belangrijke plek in ons portfolio gaat innemen en over het algemeen zien we dan de hybride variant. Sommige servers en applicaties in huis, sommige in het datacenter en andere dus bij bijvoorbeeld in AWS. Als IT specialisten kunnen wij zorgen voor goede inrichting, veiligheid en de juiste modules.

Bijna alle 17 van Mentori deelnemers beschouwden vanmiddag de public cloud als een kans. Alleen ikzelf zag het als mogelijke bedreiging. Het kan ingaan tegen privacy regelgeving, je hebt minder grip (maar legt het risico wel bij de technologieprovider) en sterk marktoverwicht lijkt me niet gewenst. Al wordt er nu wel razendsnel ontwikkeld.

In ieder geval blijft het een mooie uitdaging om ook met AWS en(of) Azure de juiste oplossing aan onze klanten te bieden.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.