Bel ons op  020 - 671 53 36

Veiligheid met wijsheid

Veiligheid met wijsheid

Een veilige werkomgeving staat of valt met veilige ICT. De belangrijkste maatregelen voor veilig werken zijn maatregelen in je werkorganisatie. Goed wachtwoordbeleid, je scherm op zwart zetten, je computer bij de tijd houden, opgeruimd bureau en zo voorts.

De techniek kan je daarbij een flink handje helpen en dat begint met een goede bescherming van je netwerk door een firewall. Daarnaast beveiligingssoftware, zoals antivirus en antimalware. Tegenwoordig zijn er prima systemen verkrijgbaar die alle technische maatregelen voor kunnen treffen in één geïntergeerde oplossing. Het mooie van die integratie is dat de hard- en software met elkaar in contact staat, zodat er direct geschakeld kan worden als er iets mis dreigt te gaan. Problemen kunnen direct geïsoleerd worden om schade te voorkomen.

Sophos is een vooraanstaande leverancier van firewalls en andere ICT beveiliging die dat integratieconcept heel goed snapt en daar ook een voortrekkersrol in speelt. Voor gebruikers, maar vooral ook voor beheerder biedt Sophos daarnaast een enorm voordeel. In hun visie neemt een simpele werking een vooraanstaande rol in. Snel begrip is immers key als het om complexe beveiligingsvraagstukken gaat. Sophos is hier echt uniek in en neemt er ook stelling in tegen de grote fabrikanten zoals Cisco.

Naast intergatie en eenvoud is snelheid de derde factor. Snel reageren als er een nieuwe dreiging is en snel isoleren bij een probleem. Juist intetegratie en eenvoud dragen daar enorm aan bij en dat maakt Sophos volgens Meerschap uniek.

Wil je meer over veilige ICT weten, stuur me dan even een mail. Als je direct informatie van Sophos zelf wenst, klik dan hier.

Tenslotte houdt Sophos deze week een roadshow, op 5 oktober in Amsterdam. Als je daarbij wilt zijn, kun je dit formulier invullen.

Reacties zijn uitgeschakeld.