Applicatiehosting

Welke programma’s gebruik je op dit moment die je 15 jaar geleden ook al gebruikte? Het zullen er niet veel zijn. Microsoft en Adobe waarschijnlijk en misschien Exact. Het zijn zogenaamde “killer-apps” die voorzien in een behoefte die nog steeds actueel is.

Toch innoveren deze techgiganten door de jaren heen meer dan je denkt. Ook zij gaan over op een online versie en publishing on demand. De tijd van een rijtje softwaredozen op een boekenplank is echt verleden tijd. Software draait niet meer lokaal.

Eén van de softwareontwikkelaars die ook al jaren meedraait is Filemaker. Sinds kort Claris. Misschien gaat er niet direct een belletje rinkelen maar Claris bestaat al sinds 1986 (net zoals Meerschap). Claris is een platform waarmee je alle eilandjes informatie in je organisatie eenvoudig kunt koppelen. Alle data is zodoende vanuit één informatiesysteem beschikbaar.

Vanuit de gedachte dat je een bedrijf niet kunt vormen naar een softwareprogramma maar een softwareprogramma wel kunt vormen naar je bedrijf, maakt Meerschap applicaties op maat in Claris. Naast het IT-servicemanagement, onze kerndienstverlening. Ook Meerschap zelf draait al vanaf de start op Claris. Oftewel; we hebben het zelf ook!