Cloud

De cloud wordt op verschillende manieren uitgelegd. Dit komt omdat er veel aanbieders en toepassingen zijn. In essentie is cloud een online plek voor bestanden, programma’s en toepassingen. Dus niet lokaal maar in de cloud. Op afstand.

Kijk je onder de motorkap, dan is die online plek die we cloud noemen, capaciteit in één of meerdere datacenters. Deze datacenters hebben snelle verbindingen, redundant stroom en een strikt veiligheidsbeleid. Betere voorzieningen dan in een gemiddeld lokaal netwerk.

Met behulp van virtualisatie en containers kunnen IT Service Providers steeds meer diensten en toepassingen op maat leveren. Alles wordt dan ook as a service aangeboden. Je hoeft alleen voor het eindproduct of het gebruik te betalen. Je hoeft geen kennis meer te hebben van het onderliggende platform.

Meerschap helpt bedrijven en organisaties naar de cloud. Juist omdat we veel kennis hebben van het lokale netwerk, kunnen we je goed helpen met deze transitie. Soms leveren we direct vanuit de cloud, zonder transitie. In beide gevallen dien je een goede afweging te maken wat voor cloudoplossing je kiest, want niet elke cloud is hetzelfde…