Veilige DNSSEC hosting

In de websitetest op internet.nl scoort meerschap.nl de maximale score: 100%. Dit komt omdat wij voor klanten en voor onszelf , TLS en IPv6 hebben geïmplementeerd. Dit zijn begrippen die je wellicht niet direct wat zeggen.

DNSSEC, TLS en IPv6 zijn zogenaamde open standaarden. Deze open standaarden worden ontwikkeld om het internet veiliger en moderner te maken. Veel technieken waar we nu gebruik van maken, zijn bedacht in de jaren ’70. Destijds kon men niet voorzien dat alles verbonden zou worden met internet. En wat de gevaren precies zouden zijn.

Er zijn dus een aantal uitbreidingen, waaronder en TLS. Deze laatste kennen mensen het beste als het “groene slotje”. Het zorgt ervoor dat de verbinding (sessie) met de webserver van de website die je bezoekt is versleuteld. Die kan niet worden afgeluisterd. DNSSEC is een uitbreiding op DNS waarmee je kunt verifiëren of het antwoord dat je krijgt van de juiste webserver komt.

Bij al onze web- en maildiensten maken wij gebruik van de open standaarden. Op deze manier bieden we klanten alle veiligheidsuitbreidingen die er zijn. Benieuwd naar je eigen score? Test je e-mail en website op internet.nl en wie weet kom je net als Meerschap in the hall of fame.