Email beheer

Het gebruik van e-mail is onverminderd groot. Het is zowel zakelijk als privé onmisbaar voor onze klanten. En ook voor ons. Veel meldingen bij de servicedesk komen binnen via e-mail. Ondanks diverse aanpassingen, werkt e-mail nog steeds zoals het in de jaren zeventig werd ontwikkeld.

E-mail is leesbare tekst die van server naar server wordt gestuurd. Iedereen die toegang heeft tot één van deze servers kan de informatie in de e-mail lezen. Het afleveren van e-mail loopt meestal via een keten van mailservers, waar je geen zicht op hebt. Dit betekent dus ook, dat je geen zicht hebt op wie er toegang heeft tot je (zakelijke) e-mail.

Meerschap beheert de mailstroom van haar klanten vanaf de domeinnaam tot en met de mailserver. Soms staat die mailserver in het lokale netwerk, soms in een datacenter. In alle gevallen heeft Meerschap zicht op de gehele keten.

Onder aan de streep maakt het ons niet zoveel uit welke oplossing wordt gekozen, als er maar grip en zicht is op de schakels van de e-mailketen. Meerschap kan dit inzicht bieden en een veilige e-mailstroom opzetten.