Systeembeheer

Door de jaren heen is systeembeheer steeds specifieker en specialistischer geworden. Niet zo gek, als je bedenkt dat we de afgelopen 30 jaar computers en servers in netwerken zijn gaan plaatsen. Eerst lokaal en daarna in de cloud.

Het “handige” mannetje met computers is nu een servicegericht bedrijf met ISO-certificaten, informatiebeveiliging en ITIL-processen. Het speelkwartier is voorbij, want netwerken en infrastructuur zijn ook steeds vaker doelwit van gerichte (cyber)aanvallen.

Gelukkig worden apparaten en voorzieningen ook steeds slimmer en beter. Gestolen smartphones zijn op afstand te wissen en remote werkplekken die een verdacht patroon vertonen, worden automatisch geïsoleerd door de firewall.

In dit veranderende IT-landschap is Meerschap een constante waarde voor kleine en grote bedrijven. Wij leveren systeembeheer conform de eisen die vandaag de dag worden gesteld. Dus conform de ISO- en ITIL-standaard.

Meerschap kan zowel het gehele netwerk als delen van het netwerk beheren. Op basis van een servicecontract of op basis van oproep. Beiden kan. Wat dat betreft is er ook weer niet veel veranderd; wij zijn nog steeds handig met computers.