Telefonie

Telefonie klinkt wat oubollig. Traditioneel. We bellen niet zoveel meer. Toch zijn er op gebied van telefonie enorme sprongen gemaakt de afgelopen 15 jaar. Dat de iPhone meer geheugen heeft dan de maanlander, dat weten we nu wel. De grootste sprongen zitten in de stabiliteit van de verbinding over het internetprotocol.

Nu we definitief afscheid nemen van ISDN en alles Voice over IP (VoIP) is geworden, is het goed om te weten dat lange tijd de traditionele telefoonlijn stabieler was dan een internetverbinding. Zodoende werden spoedlijnen en écht belangrijke nummers niet overgezet.

Inmiddels zijn we op een niveau met VoIP, dat gesprekken niet meer wegvallen. Ook via mobiel bellen we steeds vaker via VoIP. Sterker nog, nu zijn het vaker de zendmasten die voor slechte ontvangst zorgen.

Meerschap heeft haar telefonieportfolio zien veranderen. Specifiek in de gezondheidszorg. Daarnaast testen we ook graag met nieuwe toepassingen. Juist omdat we weten én hebben ervaren dat de (IT) wereld er over 10 jaar heel anders uit kan zien.