Werkomgeving

Een werkplek is tegenwoordig meer dan alleen een bureau met een grote computer erop. Met de komst van steeds snellere verbindingen, 5G en mobiele devices, is een deel van de werkplek verschoven.

Eigenlijk kun je de werkplek zien als een plek om in te loggen op je voorzieningen. Of je dit nu doet via een laptop, terminal of PC, dat maakt niet zoveel meer uit. Bestanden, programma’s en e-mail staan online. Ook je telefoon is niet meer gebonden aan één werkplek.

We schuiven dus steeds verder op. Veel werkplekken zijn inmiddels volledig online. Er staat niks meer lokaal. Je beeldscherm is puur een weergave van je bureaublad in de cloud en je device is het middel om dat bureaublad te bereiken.

Van een lokale werkplek naar een online omgeving is vaak een traject van meerdere stappen. Een traject waarin bedrijven en organisaties een paar belangrijke afwegingen moeten maken.

Meerschap heeft diverse klanten geholpen in de transitie van een lokale werkplek naar een online werkplek. Zodoende hebben wij best practices opgebouwd. Wat is wijsheid? En vooral wat niet te doen…